19 juli 2013

BRUNCH-IDE: YOGHURT MED BLÅ BÆR



Jeg elsker morgenmad og synes egentlig det er en smule mærkværdigt at nogle er i stand til at leve uden. Men sådan er mennesker heldigvis så forskellige. Til brunch (for laaaang tid siden) lavede jeg disse små glas med yoghurt og en lyn-"kompot" af blåbær og brombær og en lille smule sukker. På toppen kunne man evt komme lidt hjemmelavet müsli (link), kokos eller hvad man er til. 
Jeg lavede seks af disse små glas, men man kan selvfølgelig også lave en større portion og nyde den til morgenmad. Jeg brugte sådan cirka:
3 dl neutral yoghurt*
1 dl (frosne) blåbær
1 dl (frosne) brombær
2 tsk rørsukker

Tag bærrene op af fryseren og hæld kogende vand over for at dræbe bakterier (eller lad vær'). Hæld vandet fra og mos bærrene en smule med sukkeret. Kom yoghurten op i serveringsglassene og top den derefter med den blå kompot. Kom evt lidt müsli på toppen eller server det ved siden af.  

* Du kan sagtens bruge græsk yoghurt og evt "fortynde" det med mælk. 

Det tager ingen tid at lave og smager rigtig godt. Så det er bare med at komme i sving! Og flagene er til jer der har fødselsdag i sommervarmen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar