13 juni 2013

SOMMERLIGE BOLLER MED RABARBER


Halløj igen. I dag har jeg forsøgt mig med at lave boller med rabarber... Tja, det lyder måske lidt tosset - hvilket det vel egentlig også er. Derudover har jeg lavet en ny portion rabarberkompot og også en portion vaniljebagte rabarber. Måske får I noget af det at se på et senere tidspunkt. Men i hvert fald: BOLLER MED RABARBER! Det smager overraskende godt - især med smør og ost på toppen. Nam. Jeg har lavet minimale ændringer i opskriften, som stammer fra Karolines Køkken:


Til 8 stk raberberboller:
125 ml vand
125 g rabarber
2 spsk sukker
---
25 g gær
25 g blødt smør
1 tsk salt
1 dl rugmel
3,5 dl sigtet speltmel

Kog rabarber i vand og sukker og lad det køle til det er omkring lillefingervarmt. Opløs gæren i rabarberblandingen og tilsæt resten af ingredienserne. Sæt dejen til hævning i mindst 45 minutter med et klæde over. Lav 8 boller af dejen (brug evt to spiseskeer til at forme med). Bollerne stilles til efterhævning i 10 minutter og bages derefter ved 225 grader i ca. 15 minutter.  

Lad bollerne køle lidt af og nyd dem lune med smør, ost og / eller din yndlingsmarmelade! Voilà!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar