30 maj 2013

SALAT MED SKVALDERKÅL, GULERØDDER OG AVOCADO


Det er ved at være sidste chance, hvis man vil nyde en god omgang økologisk skvalderkålsalat fra haven. Planten smager nemlig bedst når den er lysegrøn og fin, hvilket jeg har skrevet et indlæg om tidligere - læs det her (link). Salaten er super enkel og smager lidt af sommer. Den smule bitre skvalderkål klæder avocadoen godt - og gulerødderne tilfører ekstra bid og sprødhed. Du har kun brug for disse tre ingredienser plus dressing, så det er jo ikke galt! 

Til 2 personer:
½ l frisk skvalderkål
2 gulerødder
1 avocado

Dressing:
2 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
Havsalt
Friskkværnet peber

Pluk skvalderkål fra din have, eller én have du har udset dig, og skyld det godt og grundigt. Skræl gulerødderne og skær dem i så tyde stykker, som du kan lide. Skær avocadoen ud og læg den oven på. Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over. Serveres umiddelbart efter tilberedning som tilbehør til sommermad som f.eks. grillspyd eller lignende.   

Det er bare med at komme udendørs og høste skvalderkål og andet spiseligt fra haven! Sommer kom hid!


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar