10 maj 2013

HJEMMELAVET HINDBÆRLAGKAGE MED JORDBÆR

Hej alle søde læsere af bloggen!
Der er blevet spist meget lagkage, jordbær og andre lækkerier siden sidst. Grunden til dette, må hovedsagligt være, at jeg havde fødselsdag for nylig. Ofte propper man sig med mad når nogle fylder år i vores vestlige kultur, og der var da heller ikke gjort nogen undtagelse til min fødselsdag. I den forbindelse tænkte jeg, at jeg ville dele opskriften på min all-time favoritlagkage, nemlig hindbærlagkage - og i denne version pyntet med friske jordbær. Man kan jo pynte med lige det, der behager fødselarens gane. Jeg synes hindbær og jordbær spiller rigtig fint sammen og det kommer især til sin ret i denne lagkage sammensat af hjemmelavede lagkagebunde, kagecreme, flødeskum, hindbær og jordbær drysset med en smule flormelis. Vi var 10 personer og vi fik ikke spist den hele. Derfor havde vi mulighed for at nyde et stykke i dag. Lagkage er altså virkelig guf, efter at have stået en dag i køleren. Rul ned hvis du vil se mere til opskriften! 


Lagkagebunde, 3 stk: 
3 æg
150 g sukker
150 g hvedemel
0,5 tsk bagepulver

Æg og sukker piskes luftigt. Mel og bagepulver sigtes i og røres sammen. Del dejen i tre og fordel den i en beklædt form på ca. 20 cm. Bundene bages én af gangen, midt i ovnen ved 240 grader i 5 minutter.

Kagecreme:
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk maizena
2,5 dl mælk
0,5 tsk vaniljesukker

Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde og kog cremen op under konstant piskning til den rette konsistens er opnået. Afkøl cremen.   

Fyld:
1 kg frosne hindbær
8 friske jordbær

Hæld kogende vand over hindbærene for at dræbe bakterier og læg dem derefter på køkkenrulle så de ikke er alt for våde. Skær jordbær i små stykker og mos hindbær. Bland begge slags bær sammen. 

Pynt:
450 g friske jordbær
Flormelis 
1,5 dl piskefløde (+ 1 dl til at blande i cremen)


Skyl jordbær og skær dem i kvarte. Pisk fløden til skum og kom det i en plastik/ sprøjtepose. Så er vi klar til at samle kagen. 

Samling af kagen:
Bland flødeskum af den ene dl fløde (er blevet til ca. 2 dl skum) med den afkølede creme. 
Kom bærblanding og creme mellem hver lagkagebund. 
Drys lagkagen med et tyndt lag flormelis og kom jordbærene på topppen. Drys igen med et fint lag flormelis. Det opløses let hvis jordbærene er fugtige. Dekorer kanten af lagkagen med flødeskum. 

Bliv ikke afskrækket af den lange opskrift. Det er ikke så omfattende som det ser ud til. Det tager selvfølgelig lidt tid - men det er det hele værd. Specielt hvis man kan lide at bage, stå i køkkenet og servere god lagkage. 

God lagkagebagelyst! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar