26 maj 2013

CHOKOLADEFYLDT OG KONFEKTAGETIG BROWNIE


Denne brownie er nok den bedste, mest intense og chokoladeagtige jeg nogensinde har smagt. Den kræver også en god omgang lækker chokolade for at opnå den næsten konfektagtige konsistens - i hvert fald efter en dag i køleren. Hvis man er vild med nødder eller bare kunne tænke sig lidt "kontrast" til chokoladeherligheden, er det muligt at tilsætte 100 g af sine yndlingsnødder. Hvis jeg en dag skulle forsøge mig med det, ville jeg nok vælge valnødder. Tror kombinationen kunne være ret lækker! Som man ville sige på godt jydsk: den er ikke så ringe endda. Og nej, det er den virkelig ikke! Opskriften er udgivet i bogen "Meyers Bageri" af Claus Meyer. Rul ned for at se opskriften. "Meyers Brownie" til ca. 12 personer:

190 g god mørk chokolade (70 %)
100 g smør
3-4 æg
280 g sukker
50 g mel
knsp bagepulver 
knsp havsalt
1,5 spsk kakao

Smelt chokolade og smør over vandbad. Æg og sukker piskes. Rør de to blandinger sammen og sigt resten af ingredienserne i dejen og rør den sammen. 
Dejen kommes i en tærteform (eller anden form) beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 170 grader i ca. 40 minutter. Hold øje med herligheden for ovne er meget forskellige. Hvis du stikker i kagen med en strikkepind må der gerne hænge dej ved - men kun på midten. Afkøl kagen og nyd den med det samme eller kom den på køl. 

Jeg synes faktisk den smager allerbedst når den har ligget på køl en dags tid (eller mer'), men den kan skam også nydes friskbagt.
Hvis den opbevares lufttæt i køleskabet kan den holde sig op til tre uger!


I må ha' en dejlig søndag med masser af kaffe og kage!Ingen kommentarer:

Send en kommentar