07 april 2013

BRUNCHPANDEKAGER MED CITRONSKAL OG CITRONSIRUP MED VANILJE

Når det er weekend må man gerne forkæle ganen og det gjorde jeg ved at lave disse lækre pandekager med citronsirup og mandler på toppen. Der er ingen der siger, at man skal lave både sirup og pandekager, men når man er i gang kan man jo ligeså godt gøre det ordentligt! Siruppen passer mere eller mindre sig selv og pandekager er nu engang ikke den sværeste gastronomiske udfordring. Prøv at se hvor fint vaniljekornene fordeler sig i siruppen - det er sådan noget der kan gøre mig glad.    

Til ca. 12 små pandekager:
2 æg
3 dl mælk
2 spsk smør
2 dl hvedemel
1 dl havregryn
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
2 tsk sukker
1 øko citron, skallen af
lidt havsalt 

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og smelt smørret (eventuelt i en mikroovn). Tilsæt æg og mælk lidt ad gangen og pisk undervejs. Vask citronen og riv skallen fint på et rivejern - kun det yderste skal med. Kom smørret i dejen og stil den i køleskabet en halv times tid, så havregrynene kan trække. 
Pandekagerne bages i en klat smør eller uden hvis man finder slip-let-panden frem. 

Til citronsirup:
100 g sukker
½ dl vand
1 dl friskpresset citronsaft
1 øko citron, skallen af
½ vaniljestang

Befri vaniljekornene fra stangen og kom både korn og stang i en gryde med resten af ingredienserne. Blandingen koges under låg ved svag varme i ca. 30-40 minutter. Låget tages af og siruppen koges i endnu 10 minutter. Tag derefter vaniljestangen op og lad siruppen køle lidt af, da den vil tykne yderligere når den afkøles. Ønskes en tykkere (eller tyndere) sirup kan kogetiden sættes hhv. op eller ned. 

Pandekagerne serveres med citronsirup efter behov og eventuelt et par grofthakkede mandler som har fået et par minutter på en tør hed pande hvis det skal være ekstra luksus. Hvis man ikke er den store citron-elsker kan man jo altid finde jordbærmarmeladen frem eller eksperimentere med andre smagsgivere til siruppen. Jeg har faktisk en smule citronsirup tilbage - har I nogle gode idéer til hvad det kan bruges til? 

Ha' en dejlig søndag!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar