13 februar 2013

CHOKOLADE-HAPSERE MED HINDBÆRPURÉ
Disse delikate chokolade-hapsere, eller mignardises, er en uimodståelig mundfuld sendt fra himlen. Jeg fik trang til at kreere noget sødt, da det det for alvor gik op for mig, at jeg har vinterferie! Det skal man huske at nyde, så jeg gik i køkkenet og det var her, disse små lækkerier kom til verden. 
De kunne meget vel afrunde en valentinsmiddag eller komplementere en varm kop kaffe eller kakao i vintervejret. Jeg blev inspireret af Maja fra Chocolats opskrift (link) på hindbær-petit fours. 
Opskriften rækker til ca. 10 stk lavet i minicupcakes-forme:TIL BUNDE:
70 g mandler
100 g chokolade, 50% 

TIL FYLD:
50 frosne hindbær
60 g chokolade, 70%
35 g fløde
Evt. sukkerhjerter til pynt

Blend mandlerne til mandelmel og lad chokoladen smelte over vandbad og bland de to ingredienser sammen når chokoladen falder til en temperatur på ca. 32 grader. Her er det ret smart at have et sukkertermometer.
Fordel massen i minimuffins-formene og sæt på køl. Løsne formene, så bundene kan komme fri. 

Kom hindbærrene i en gryde evt. med en spsk vand og bring dem i kog. Rør og mos under opvarmning. Afkøl puréen og kom den i formene. Hak chokoladen og giv fløden et opkog. Hæld fløden over chokoladen og rør rundt til det bliver en homogen masse. Lad ganachen køle en smule og kom den derefter oven på hindbærpuréen. Pynt eventuelt med små sukkerhjerter og sæt derefter chokoladeherlighederne på køl indtil servering. Nydes som en del af en dessert, måske på valentinsdag, med en kugle is til eller som en lille hapser med en kop dejlig varm kaffe eller kakao til. 
6 kommentarer:

 1. Yumyum, er sikker på er rigtig lækre og friske med et strejf hindbær!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er de skam - og du har helt ret i, at chokoladen og hindbærfyldet spiller rigtig godt sammen!
   Du må ha' en dejlig dag.

   Slet
 2. Looking good!!! looking hot!!!! looking like something I would like to eat!!

  - Hottie

  SvarSlet
 3. NAM hvor ser den godt ud! Får straks lyst til at gå i køkkenet og bikse sammen :)

  Du har tidligere kommenteret på min gamle blog "edstoft-livsstil" jeg har haft i 2år, og da der er sket en del nyt, har jeg nu valgt at starte en ny blog med flere indlæg, bedre fotos (mere mad) og mere MIG! Den hedder XoXo.edstoft, og jeg ville blive mægtig glad, hvis du ville kigge forbi og se om du måske kunne have interesse i at følge den på bloglovin! :)

  www.xoxoedstoft.blogspot.com

  Tak for god inspiration og læsning!
  /Janni Edstoft

  SvarSlet
  Svar
  1. De er også smadder lækre!
   Jeg tager straks et kig på din nye blog.
   Tak fordi du følger med. Du må ha' en dejlig dag.

   Slet