20 januar 2013

SUPERKNÆKBRØD MED CHIAFRØ OG NØDDER


Det er januar og det er koldt. Vi er mange der har ambitioner om at være sundere i dette nye år, 2013. Jeg har allerede bagt knækbrød op til flere gange i år og grundet min begejstring for denne opskrift måtte jeg dele den med jer hurtigst muligt! Den er inspireret af Politikens opskrift (link). Politiken har udnævnt sit eget knækbrød til at være verdens bedste, men da alt er relativt, vil jeg mene, at den titel ikke er patenteret. Tja, nok om det. Jeg elsker i hvert fald min variant af "verdens bedste knækbrød", der er tilsat chiafrø, som  jeg erhvervede mig sidste år i min yndlingsspecialbutik. Chiafrøene er som bekendt stoppet med både fibre og omega 3 og 6, så disse knækbrød giver plusser på sundhedskontoen samtidig med, at de smager himmelsk. Opskriften på superknækbrødene lyder således:

5 dl blandede frø, kerner, nødder
Her: 1,5 dl hakkede hasselnødder, 1,5 dl ruggryn, 1 dl hvide sesamfrø, 1 dl solsikkekerner
2 tsk chiafrø
3,5 dl rugmel 
2 dl koldt vand
1,25 dl olie 
1 tsk bagepulver
1,5 tsk havsalt

Rist hasselnødderne på en tør hed pande til skallen giver sig. Nulre skallerne af (eller lad være) og hak nødderne relativt fint. Bland alle ingredienserne sammen til en klæg dej. Del den i to og rul ud mellem to stykker bagepapir, så der bliver to bageplader med knækbrødsdej. Tag dit pizzahjul (eller en kniv) og del dejen i trekanter, firkanter, stjerner - kun fantasien sætter grænser. Bag knækbrødene ved 200 grader varmluft i 10-12 minutter (kommer an på ovnen) - så hold øje! Knækbrødene køles af og nydes som snack, til hummus (link) og guacamole eller lægges i madpakken med en gulerod. Knækbrødene kan med fordel opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.  

Rigtig god fornøjelse!2 kommentarer:

 1. I have found that chia frø has a fantastic taste and is so healthy for me. It is a great product and can't wait to pick up my next batch.

  SvarSlet
  Svar
  1. Yes, I am also glad I discovered theese small wonders. Something that's healthy and tasty at the same time! Yay!
   Have a nice day

   Slet