11 december 2012

EN DEJLIG DAG MED KONFEKT


Jamen dog, hvad sker der her? Et blogindlæg? Virkelig?
Julen nærmer sig, og er lig med konfekt! Konfekt laves bedst i godt selskab og denne omgang konfekt blev i allerhøjeste grad fremstillet i godt selskab. Jeg var så heldig at have besøg af tre søde veninder fra tre forskellige landsdele. Sammen fremstillede vi konfekt af næsten et halvt kilo marcipan, 200 g nougat, 200 g chokolade, abrikoser, nødder, kokos, krymmel osv. Det er jo kun jul én gang om året, så denne omgang konfekt var pludselig forsvundet, blot en dags tid efter, den kom til verden... Hov


Her ses abrikoser med chokolade og kokos, marcipan-nougat-trekanter og bolde med hasselnødder. Der er også et par dyr i flokken - en tatoveret marcipangris og to små kaniner (eller hvad man synes de ligner). 


Marcipan-nougat juletræer blev også fremstillet i stor stil og disse smukke roser placeret på en bund af chokolade, nougat og marcipan. Konfekt er en farlig dejlig julegodte, der ikke er til at undgå i juletiden. At være sammen om at kreere lækkerierne, er hyggeligt og der er god mulighed for at være kreativ og eksperimentere i køkkenet. 
Hvilke slags konfekt bliver fremstillet hjemme i jeres køkkener til jul?


2 kommentarer: