09 september 2012

HOMEMADE HUMMUS


Hummus smager fantastisk, og burde spises noget oftere! Det er perfekt som dyppelse til grøntsagsstænger og ristet rugbrød - det er i hvert fald mine favoritter. Nok kan man købe diverse forskellige hummus'er i dagligvarebutikker og lignende, men det er altså noget andet, når man har lavet det selv. Hvis du ejer en blender, vil jeg på det kraftigste anbefale dig at lave din egen hummus. Hvis ikke, bliver det nok en ret langsommelig proces, måske du kan låne én? Her får du en super let opskrift til din egen homemade hummus. Til madpakken, som snack, på rugbrød, med agurk ... Mulighederne er uendelige.200 g tørrede kikærter / 400 g kogte
1 dl vand
0,75 dl ekstra jomfru olivenolie
2 spsk yoghurt naturel 
3 fed hvidløg
2 tsk stødt spidskommen
saft fra 1 citron
salt og friskkværnet peber

Hvis dine kikærter er tørrede, så skyld dem grundigt og læg dem i blød i rigeligt vand natten over (12 timer). Skyld dem igen og kog dem i en times tid med et par laurbærblade. 
Blend alle ingredienserne sammen og den ene deciliter vand der skal i, kan sagtens være kogevandet fra kikærterne. Blend til du synes om konsistensen - jeg foretrækker at den ikke er helt homogen. 
Du kan eventuelt komme en håndfuld krydderurter, f.eks. persille, i din hummus hvis du ønsker en lidt mere "spændende" version. Hvis du har andre forslag til spændende hummus, så smid endelig en kommentar.Ingen kommentarer:

Send en kommentar