06 september 2012

ÆBLEMUFFINS MED MANGE ÆBLER OG NØDDER


Jeg har bagt muffins. Æblemuffins. Et blik ud i haven afgjorde hurtigt hvad der skulle akkompagnere aftenens kop the. I haven hang en masse skønne og røde æbler - det skulle da udnyttes! Hvis du selv har æbler i haven eller mulighed for at bruge danske (økologiske) æbler, vil jeg klart anbefale det. Generelt er det både en bedst, lækrest og mest miljøvenligt at benytte sig af årstidens frugt og grønt. Tanken bag denne opskrift, er, at bruge så mange æbler som muligt og samtidig være klar over, at det er en muffin der spises. Æblet du ser på nedenstående billede er fra egen have og klart min favorit! Jeg har faktisk gået og vendt det, mens det hang og blev modent på træet. Det er også blevet rødt hele vejen rundt. Hvad man dog ikke gør for et godt æble... Nyd synet af bloggens sprødeste rødeste æble til dato. 



16 saftige muffins med æble:

0,5 dl rapsolie
0,75 dl yoghurt naturel 
140 g sukker 
75 g brun farin (el. muscvadosukker)
50 g hasselnødder
100 g hvedemel
40 g havregryn
0,5 tsk stødt kardemomme
0,5 tsk stødt kanel
2 tsk bagepulver
1 knsp salt
2 æg
400 g æbler 


Rør rapsolie, yoghurt, sukker og brun farin grundigt sammen og tilsæt de hakkede hasselnødder. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt det skiftevis med æggene. Skræl æblerne (eller lad vær') og skær dem i små tern. Vend æbleternene i dejen og hæld på muffinsforme - som du eventuelt har penslet med rapsolie og drysset med rasp og sukker. De skal bages ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, til de ikke længere er dejede, men bare svampede. Brug et grillspyd eller stikkepind hvis du vil være 100 % sikker på, at de er færdige. De kan opbevares i køleren og bliver bestemt ikke dårligere af at stå til dagen efter!!



2 kommentarer:

  1. Fantastisk! Jeg er vild med, at du har gået og nusset om æblet - og vendt det. Det er godt nok æble-kærlighed!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for din søde kommentar. Ja, æble-kærlighed må være det helt rette ord!

      Slet