26 august 2012

RABARBER # 4 - YOGHURT MED RABARBER

Så er det rabarbertid igen (igen)! Min yoghurt manglede smag - og blev derfor til rabarberyoghurt. At blande sin egen yoghurt kan være en fordel hvis man selv vil styre mængden af sukker - eller helt undgå det. Hvis du mangler inspiration til hvordan du kan peppe din yoghurt op så læs med her:

300 ml yoghurt naturel
evt akaciehonning
----------
400 g rabarber
4-5 spsk rørsukker

Rabarberne skæres i stykker på ca 1 cm og kommes sammen med sukker i en gryde og sættes over. Lad det simre lidt - til den ønskede konsistens er opnået. Rabarberne (som nu ligner "grov" rabarbermarmelade) hældes på glas og sættes på køl. Når du får trang til frugt-yoghurt tager du bare 300 ml yoghurt naturel og mikser med 4-5 spsk af din "rabarberblanding". Du kan eventuelt tilsætte lidt akaciehonning hvis du vil ha' det mere sødt. Her er du ikke tvunget til at spise yoghurt med uanede og skjulte mængder sukker, men kan styre det helt selv. Det er i hvert fald noget jeg sætter meget pris på!

Det ligner til forveksling en god gang rabarbermarmelade - hvis du tilsætter mere sukker (justeres alt efter hvor sød du er i forvejen) er jeg sikker på det vil udforme sig til en lækker marmelade. Hvis du er til valnøddebrød, så er det virkelig en fryd for ganen med lidt hjemmelavet rabarbermarmelade ovenpå. 

Forslag til servering: 10 g hvid chokolade og 5-10 g mandler hakkes og kommes oven i yoghurten sammen med 2-3 tsk havregryn. Det er ret præcist sådan cirka det, du ser på billederne her. Hvis du selv er kreativ med yoghurt og "topping", så skriv endelig i kommentarfeltet. Bon appétit og god søndag til alle!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar