30 juni 2012

PANDEKAGER MED HYLDEBLOMST OG RABARBERKOMPOT


Så er jeg tilbage med en lille opskrift på hyldeblomstpandekager. Hvis du har hyld i din nærhed, vil jeg helt klart opfordre til at snuppe et par skærme og bage disse pandekager - de får lige et sommerligt twist tilført (og hvem kunne ikke bruge det i disse dage). Som du nok har luret er disse billeder ikke ligefrem skudt i dag, da det mildest talt er rigtig møgvejr. Men opskriften skal du da ikke snydes for:

3 æg
150 g mel
2,5 dl mælk
2 spsk sukker
1/2 vaniljestang
Lidt salt 
1 dl hyldeblomster 

Du skal såmænd bare piske alle ingredienserne sammen - mel og blomster tilsættes til sidst og piskes godt. Dejen stilles på køl i en halv times tid og bages derefter på en opvarmet pande med enten smør eller olie på. Der blev omkring 10 pandekager med en diameter på cirka 10 centimeter. 


Og hvis du kan forestille dig det smukke i, at komme rabarberkompot på toppen så synes jeg bare du skal tage:
400 g rabarber
½ vaniljestang
75 g sukker

Og komme det i en gryde (skrab gerne nogle af vaniljekornene ud, så de ikke allesammen gemmer sig i stangen) og lade det småsimre til det har den ønskede konsistens. Det skal foregå ved forholdsvis lav varme. 
Jeg serverede pandekagerne med rabarberkompotten, ahornsirup og valnødder, men man kan jo komme alverdens skønne sager på pandekager. Jeg tror disse vil være særdeles egnede til "klassikerne" som rørsukker eller ahornsirup - så kan hylden nemlig også smages!

Lad sommeren indtage vort land ... (eller noget)

// PIL

4 kommentarer:

 1. Ej hvor lyder kombinationen af hyldeblomst og rabarber lækker!

  // Anne - lesquatresaisonsblog.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er den virkelig også! Det kan i hvert fald kun anbefales.
   Rigtig god weekend til dig.
   - PIL

   Slet