29 marts 2012

BANANPANDEKAGER MED JORDBÆR




Kære læser!

Som lovet kommer her opskriften på bananpandekagerne, jeg omtalte i sidste indlæg. Pandekagerne er helt uden sukker, da bananen tilsætter en dejlig sødme. De er velegnede som morgenmad (hvis man da har tid), men de udgør nu også et ret lækkert mellemmåltid eller dessert. 

Til 10 pandekager vil du få brug for:
1 moden banan
1 æg
50 g havregryn
50 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk stødt kanel
1/2 tsk kardemomme
1 knivspids salt 
1,5 dl skummetmælk
(smør til stegning)

Mos bananen med en gaffel og pisk det sammen med æg, krydderier, bagepulver og mælk. Tilsæt havregryn og mel. Lad dejen stå i køleskabet 30 minutter til havregrynene har trukket. Steg 10 små pandekager i smør evt på en slip-let pande. Nydes med friske jordbær, fedtfattig creme fraiche, revet chokolade og valnødder (se øverste billeder). En god hjemmelavet marmelade ville også gøre sig godt!

Hav en dejlig og pandekagefyldt dag!
// PIL





Ingen kommentarer:

Send en kommentar